середа, 7 лютого 2018 р.

Прийняти участь у чемпіонаті можна, починаючи з будь-якого туру, але за попередні тури у поточній таблиці результатів будуть виставлені останні місця! 
     Залучайте друзів і знайомих до участі у чемпіонаті! Для заохочення до участі у Чемпіонаті - 2018 тих, хто можливо запізнився з відповідями або не встиг оформити заявку, повідомляю: підводячи підсумки в кінці року найгірший результат (найнижче місце) кожного учасника буде відкинуто, тобто береться до уваги 11 кращих місць.

Ще раз нагадую алгоритм розв'язання КРОСМАНА.
КРОСМАН.  НЕ ТЕОРІЯ!
     Нехай ми знайшли такі слова-відповіді на запитання кросмана:
1.                     КОСЕНКО.   2. НЕСТОР,   3. СЕНА.
Кожне слово повинно містити різні букви, ті що повторюються вилучаємо. У слові КОСЕНКО таких букв дві “К” і “О”. Тому це слово записуємо КОСЕН.
     Отже, маємо — 1. КОСЕН, 2. НЕСТОР, 3. СЕНА. Одразу підкреслимо букви, що є в кожному з цих слів: 1. КОСЕН, 2. НЕСТОР, 3.СЕНА. Це букви С,Е,Н.
     Запам`ятаємо! Це для передостанньої дії.
    Тепер записуємо перше слово КОСЕН і до нього з другого слова  дописуємо букви, яких немає в першому слові. Таких букв дві. Це “Т” і “Р”. Маємо КОСЕНТР. Далі до цього слова КОСЕНТР дописуємо букви з третього слова, яких у ньому немає. Така буква одна, і це “А”. Маємо КОСЕНТРА.
     З цього слова КОСЕНТРА вилучимо наші підкреслені букви СЕН, тобто КОСЕНТРА-СЕН = КОТРА. З цього “слова” треба скласти нову анаграму.
Це може бути АКТОР, ТОКАР. Є уточнююча підказка- на виробництві.
Отже, відповідь — ТОКАР.
     Або ще приклад. Нехай ми знайшли такі слова-відповіді на запитання кросмана: 
1.                     ТЕЛЕМАХ. 2. АТОЛ. 3. ТРАЛ.
Кожне слово повинно містити різні букви, ті що повторюються вилучаємо. У слові ТЕЛЕМАХ така буква «Е». Тому це слово записуємо ТЕЛМАХ. Отже, маємо – 1. ТЕЛМАХ, 2. АТОЛ, 3. ТРАЛ   (1)
Записуємо перше слово ТЕЛМАХ і до нього з другого слова дописуємо букви, яких немає в першому слові. Така буква одна  «О». Маємо ТЕЛМАХО. Тепер до цього слова дописуємо букви з третього слово, яких у ньому немає. Така буква одна «Р». Маємо ТЕЛМАХОР .
В цьому «слові» ТЕЛМАХОР підкреслимо, а потім вилучимо такі букви в словах-відповідях (1), які є в кожному з них. Це букви Т, Л, А. Тому   ТЕЛМАХОР маємо ЕМХОР.  З  цих букв не важко навіть без підказки скласти слово МОХЕР, яке і буде відповіддю на цей кросман

Немає коментарів:

Дописати коментар